Dacă încă mai ai asigurare la EUROINS, sigur te interesează următoarele informații care îți vor clarifica și simplifica următorii pași ce trebuiesc făcuți de către tine:

Toate polițele valabile încetează de drept în termen de 90 de zile de la data deschiderii procedurii de faliment, respectiv ultima zi de valabilitate a acestora fiind 08.09.2023. 

Este obligatoriu ca din data de 09.09 să ai o poliță valabilă emisă la alt asigurător.

Mecanismele prin care poți recupera daunele, respectiv diferențele de primă prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților:

1. Ce pot face clienții Euroins în caz de daună?

În caz de daună, clienții se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraților, deschizând un dosar de daună prin oricare din următoarele canale:

      • Prin poștă la adresa FGA: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București.

    Tot prin aceste canale, asigurații pot trimite cererile de plată a despăgubirii, precum și cererile de plată pentru restituirea primei de asigurare, în cazul în care se optează pentru încheierea unei polițe la o altă societate de asigurare.

    2. Cum pot clienții să renunțe la polița de asigurare la Euroins?

    Conform site-ului FGA, pașii de făcut pentru denunțarea polițelor sunt următorii:

        • Transmiteți cererea de denunțare* la societatea Euroins, pe adresa de E-mail dedicată: reziliere@euroins.ro. E-mailul cu solicitarea de denunțare trebuie să conțină obligatoriu serie și număr poliță de asigurare, copie CI/BI sau copie CI/BI și împuternicire în cazul asiguraților persoane juridice.

      *Această cerere nu este un formular oficial, ci reprezintă ultima variantă de dinaintea suspendării activității societății. Revenim cu o actualizare în momentul în care ne este transmisă varianta oficială a formularului de denunțare din partea autorităților.

        – Împuternicire / Procură, dacă este cazul;

        – Copie act identitate

        – Copie poliță de asigurare;

        – Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate                              

        – Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

        Pentru mai multe detalii, comunicate la zi, precum și cereri și formulare online, poți consulta site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro

        UPDATE 08 august 2023: Polițele de asigurare emise la Euroins ar putea rămâne valabile încă 90 de zile, peste termenul actual – 08 septembrie 2023… citește mai mult

        Fii la curent cu dezvoltarea proiectului.